Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γιώργος Ανδρούδης

Ο Γιώργος απόφοιτος του Ειδικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πανοράματος,  σπούδασε Λογιστική στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Tο 1995 ξεκίνησε να διδάσκει και το 2003 πιστοποιήθηκε ως δάσκαλος Ε.Ν.Γ. στο ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του Πανεπιστήμιου Πατρών.  Ένα χρόνο αργότερα διετέλεσε για δυο θητείες Πρόεδρος της Ε.Κ.Β.Ε. Έχει υπάρξει γενικός σύμβουλος της Ο.Μ.Κ.Ε., Διευθυντής των σχολών της ΟΜ.Κ.Ε. και της Ε.Κ.Β.Ε., και δάσκαλος Ε.Ν.Γ. στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται με τη διδάκτορα  κα. Σαπουντζάκη Γαλήνη σε θέματα γλωσσολογίας Ε.Ν.Γ. στο Πανεπιστήμιο Βόλου, ενώ συμμετέχει επί σειρά ετών ως αξιολογητής στις εξετάσεις επάρκειας και Διερμηνείας Ε.Ν.Γ.  Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του  Συλλόγου Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ.)

Το 2011 ίδρυσε το Κ.Ε.Ν.Γ. “Έκφραση” και έκτοτε διευθύνει και διδάσκει σε αυτό, συνεχίζοντας την έντονη κοινωνική δράση του στην Κοινότητα.

Σπυριδούλα Κουρτέση

Η Σπυριδούλα, πιστοποιημένη Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας,  σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τον Κοινωνικό αποκλεισμό ανθρώπων με αναπηρία. Παράλληλα πιστοποιήθηκε στη γραφή Braille, ολοκλήρωσε πρόγραμμα κατάρτισης 400 ωρών στην Ειδική Εκπαίδευση, ενώ επιμορφώνεται συνεχώς στο τομέα της κώφωσης. Από το 2011 είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και εξυπηρέτησης στο κέντρο.

Βασίλης Χρυσίδης

Ο Βασίλης μένει και εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος στην Κατερίνη. Το πάθος του για τη διδασκαλία τον οδήγησε στην πιστοποίηση του ως δάσκαλου Ε.Ν.Γ. και από το 2009 εργάζεται και στους δυο χώρους. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ. και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ.. Παράλληλα συμμετέχει σε σεμινάρια και δραστηριοποιείται στην κοινότητα.

Αντωνία Συναδινού

Η Αντωνία, απόφοιτη των τμημάτων Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, γρήγορα στράφηκε στη διδασκαλία της Ε.Ν.Γ.. Πιστοποιημένο μέλος του Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ., εργάζεται από το 2015 μέχρι σήμερα ως δασκάλα Ε.Ν.Γ., ενώ πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Βόλου. Είναι ιδρυτικό μέλος του Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ. και Αντιπρόεδρος του Σ.Διδ.Ε.Ν.Γ.

Βάσω Κόγιου

Η Βάσω βρίσκεται στο χώρο της διδασκαλίας Νοηματικής Γλώσσας από το 2009. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως ειδικός βοηθός προσωπικού Ειδικής Αγωγής και υπηρετεί σε σχολικές μονάδες. Με έντονη δραστηριότητα ως Ταμίας της επιτροπής Νεολαίας Κωφών, σύμβουλος του Αθλητικού συλλόγου Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος, μέλος του τμήματος παραδοσιακών χορών της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος και μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων Ε.Ν.Γ., αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία την αγάπη της για τη Νοηματική Γλώσσα.

Σοφία Τσερέλη

Η Σοφία ως παιδί Κωφών γονέων, είναι φυσικός χρήστης της Νοηματικής Γλώσσας και πιστοποιημένη Διερμηνέας Ν.Γ.. Επί είκοσι συνεχόμενα έτη παρουσίαζε το δελτίο ειδήσεων κωφών της TV100, ενώ δεν σταματάει να διδάσκει σε τμήματα προετοιμασίας διερμηνέων νοηματικής. Διατέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Διερμηνέων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και από το 2017 συνεργάζεται με το κέντρο μας.

Ιζαμπέλλα Γκελασβίλι

Η Ιζαμπέλλα μεγάλωσε στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τη μεγάλη της αγάπη. Συμμετείχε με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και συνέχισε πρωταθλητισμό σε ομάδες ακουόντων. Ανήσυχο πνεύμα συμμετείχε στην επιτροπή νεολαίας Κωφών, στο τμήμα παραδοσιακών χορών της Ε.Κ.Β.Ε., στη θεατρική ομάδα «Βρες το» και συνεχίζει ως εκπαιδευόμενη διδασκαλίας νοηματικής γλώσσας.

error: Content is protected !!