ΔΡΑΣΕΙΣ

“Iστορίες στον αέρα”

Θέλοντας να προσφέρει ένα χριστουγεννιάτικο δώρο αγάπης σε όλους, η σχολή μας συμμετέχει στο project «Ιστορίες στον αέρα» ή «Stories on air» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας.   Οι «Ιστορίες στον αέρα» ή «Stories on air» είναι ένα πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας, μέσα από το webradio https://storiesonair.gr/,…

Περισσότερα »
Το πρώτο μας σεμινάριο με τίτλο “Oι Νοηματικές Γλώσσες : Έρευνα, Διδασκαλία, Εκπαίδευση” με κεντρική εισηγήτρια την δρ. Ειρήνη Ανδρικοπούλου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 18 Μαϊου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αλέξανδρος» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  
Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα, τις ιδιαίτερες πτυχές της, αλλά και τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας. 
 
 
 

Η θεατρική εταιρεία πολιτισμού vis motrix παρουσίασε το έργο του συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη «Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών» σε σκηνοθεσία του Αθανάσιου Τόμμυ Σκλάβου.

Σε ένα πρωτότυπο εγχείρημα ο κος Σκλάβος χρησιμοποίησε την ελληνική νοηματική γλώσσα, αποκομίζοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα,  σε συνέντευξη του δήλωσε  τα εξής: «Η νοηματική χρησιμοποιείται ως μέσο μέσα από έναν φορμαλιστικό κώδικα, για να δείξουμε το πρόβλημα επικοινωνίας που έχουνε οι άνθρωποι μεταξύ τους. Πάντα με σεβασμό σε αυτή την πολύ ισχυρή «γλώσσα» και χωρίς να υπονοούμε ότι είναι ελλειμματική. Στην πραγματικότητα θεωρώ ότι είναι πιο πλούσια από τον λόγο στο επίπεδο της ουσιαστικής επικοινωνίας» .

 Δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια ο Γεώργιος Ανδρούδης ως δάσκαλος του.

Τα Greek Monsters, δημιουργία των Beetroot, αποτελούνται από γλυπτά, σχέδια και άλλες μορφές τέχνης τα οποία παρουσιάζουν τα τέρατα της Ελληνικής Μυθολογίας με έναν μοντέρνο τρόπο. Με αφορμή την στέγασή τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη αδράξαμε την ευκαιρία να συγκεντρώσουμε όσους Κωφούς και ακούοντες μαθητές μας ενδιαφέρονταν και να τους ξεναγήσουμε στους χώρους του μουσείου με την πολύτιμη βοήθεια της ξεναγού μας και των ασκούμενων Διερμηνέων μας.

«Παραμύθια με νόημα & έκφραση»…

Σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στο πλαίσιο του  προγράμματος δημιουργικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε με Δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.snf.org), προσεγγίσαμε το αλφαβητάρι, μάθαμε στα παιδιά να μιλούν και να εκφράζονται με τα χέρια, παίξαμε με νοήματα ενώ ταυτόχρονα μέσω της πλούσιας σε εικόνες νοηματικής Γλώσσας προσεγγίσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο τα παραμύθια.  (φωτογραφίες 1-6)

Με στόχο την προώθηση της Νοηματικής Γλώσσας στα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, να έχουν εμπειρίες με Κωφούς  και να σέβονται τη διαφορετικότητα, δεχτήκαμε στο χώρο μας με μεγάλη χαρά την 10η Ομάδα Προσκόπων Αναλήψεως.

error: Content is protected !!